Jongerenwerk Dukenburg

Jongerenwerk Dukenburg

Tandem Welzijn, Interlokaal en JC Staddijk zetten jaren geleden een project op om zich gezamenlijk te ontfermen over de jongeren in het stadsdeel Dukenburg.  In samenwerking met de gemeente Nijmegen en vele andere welzijnsorganisaties binnen Nijmegen was het hun missie om jongeren een veilige omgeving te bieden om zich te ontwikkelen tot zelfredzame en volwaardige burgers.

Tekstschrijver gezocht

Voor dit project was natuurlijk een website nodig waar alle informatie te vinden zou zijn. Informatie van Tandem Welzijn, Interlokaal en Staddijk werd gecombineerd; alle websites zouden fuseren tot één grote website waar alles te vinden zou zijn. Wat is jongerenwerk Dukenburg? De missie, visie en doelgroep werd geformuleerd, het team en de verschillende projecten werden toegelicht. Al deze informatie werd mij aangeleverd in grote tekstbestanden; aan mij de eer om hieruit overzichtelijke hoofdstukjes, paragrafen en teksten te maken die uiteindelijk op de website zouden komen. Hier kwam het goed van pas dat ik er goed in ben om hoofd- van bijzaken te onderscheiden en vanuit een grote bulk informatie, goed leesbare teksten te creëren.

Helaas is dit project nooit van de grond gekomen nadat de website gelanceerd werd; een paar jaar later is de website uit de lucht. Toch vond ik het heel interessant en leuk om met dit mooie initiatief mee te mogen werken.

Maatschappelijk betrokken

Als tekstschrijver heb ik het geluk dat ik steeds in verschillende werelden een kijkje mag nemen (zie mijn portfolio voor de uiteenlopende klanten en branches waarin ik me begeef). Mijn hart gaat uit naar maatschappelijke initiatieven zoals Jongerenwerk Dukenburg. Hoe mooi is het als vele mensen / organisaties de handen ineen slaan om andere mensen te helpen een betere toekomst te krijgen? Dukenburg is een stadsdeel met veel ‘probleemjongeren’ die wel wat hulp kunnen gebruiken. Gelukkig zijn er organisaties als Tandem, Staddijk en Interlokaal die hiervoor hun best doen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*