Hulphond Nederland

Hulphond Nederland

Stichting Hulphond Nederland heeft een eigen magazine dat drie keer per jaar uitkwam (en vanaf 2022 1 x per jaar). Sinds augustus 2020 verzorg ik voor hen interviews en artikelen waar zij de briefing voor aanleveren.

Interviewen

Mijn contactpersoon van Hulphond Nederland stuurt me een briefing, naam en contactgegevens toe van degene die ik mag interviewen. Dit kan een persoon met een hulphond zijn of een ander persoon die iets kan vertellen met betrekking tot (hulp)honden of de actualiteit.

Na het maken van een afspraak bereid ik het interview voor: met de duidelijke briefing die ik krijg is dat goed te doen. Het onderwerp, de insteek en enkele belangrijke zaken die aan bod moeten komen, weet ik zo al. Het interview vindt telefonisch plaats. Als de kandidaat het ook prettig vindt, kies ik voor een videogesprek via Zoom. Ik vind het leuk om degene die ik spreek ook te kunnen zien. Dat geeft toch een wat persoonlijkere aanpak.

Zoom geeft me ook de mogelijkheid om het gesprek op te nemen. Na akkoord van de geïnterviewde doe ik dat dan ook: zo kan ik met mijn volle aandacht bij het gesprek zijn en hoef ik niet mee te typen of schrijven.

Artikel schrijven

Na het interview werk ik het interview uit a.d.h.v. de opname, structureer ik de informatie en maak ik een plan voor hoe het artikel opgebouwd gaat worden. En dan kan ik gaan schrijven! In de briefing staat altijd hoeveel woorden het artikel maximaal mag hebben. De eerste versie van het artikel stuur ik op naar de geïnterviewde, zodat diegene kan kijken of het stuk inhoudelijk helemaal klopt. Eventuele foutjes of zaken die anders geformuleerd moeten worden kan ik zo nog aanpassen voordat ik de definitieve versie naar de redactie toestuur voor de afgesproken deadline.

hulphond magazine

Het Hulphond Magazine verschijnt op papier én digitaal. Hieronder de artikelen die ik tot nu toe schreef:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*