Beko Verpakkingen

Beko Verpakkingen

 

Schrijven herschrijven Wervende tekstjes Brochure Nieuwsbrief Persbericht

 

 

 

 

 

 

Beko Verpakkingen is een tak van Beko die zich bezighoudt met het ontwerpen en produceren van verpakkingen voor bakkersproducten. Eens per jaar wordt er een najaarsbrochure gemaakt waarin de nieuwste ontwerpen en verpakkingsdessins gepresenteerd worden. Maar je kan je voorstellen dat het najaar, met alle feestdagen, ook één van de drukste tijden is. De communicatie-afdeling kon wel wat hulp gebruiken. De vraag was:

We zoeken iemand die wervende tekstjes kan schrijven

Wervende tekstjes, die de kern van de boodschap goed verwoorden en het product aantrekkelijk presenteren. Daarnaast moesten er nog een aantal teksten geschreven worden, zoals:

  • Persberichten
  • Nieuwsbrieven
  • Inleidingen
  • Productomschrijvingen

In deze drukke tijd was het voor Beko Verpakkingen prettig om een extra paar handjes te hebben die de communicatie-afdeling konden ontlasten. Voor mij was het erg leuk om eens in de wereld van de bakkersverpakkingen te kijken. Oliebollenzakken, gebakshoudertjes en chocoladebonbondoosjes in de mooiste dessins, helemaal passend bij de nieuwste bakkestrends: ik had er nog nooit bij stilgestaan. Leuk om me ook hier eens in te leven en in te lezen.

Schrijfervaring

Hoewel ik net begon als zzp’er, had ik onder andere bij de Lindenberg in Nijmegen al veel schrijfervaring opgedaan. Ook het schrijven van wervende tekstjes ging me goed af. Het enthousiast en correct omschrijven van een product en de meerwaarde voor de doelgroep, staat daarbij centraal. Ook mijn achtergrond in de marketing- en communicatie vanuit mijn opleiding hielp me klantgericht schrijven en de juiste informatie extraheren uit de bronnen. Bij Beko was het van belang dat er een sfeer opgeroepen werd. Uiteraard hielpen de foto’s van de producten daarbij, maar ook de teksten moesten de (banket)bakkers aanspreken en overtuigen.
Schrijven herschrijven Wervende tekstjes Brochure Nieuwsbrief Persbericht

 

Voor mij was Beko Verpakkingen één van de eerste klanten waarbij ik me echt in een totaal nieuwe wereld onderdompelde. De stijl, de sfeer, het doel en de doelgroep waren nieuw voor me. Na een persoonlijk gesprek en het bestuderen van de nodige documenten en de website had ik het wel in de vingers. Het resultaat was dan ook een tevreden klant!

 

 

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*