1001activiteiten.nl

1001activiteiten.nl

Op www.1001activiteiten.nl worden 1001 activiteiten door heel Nederland (maar ook België en Duitsland) verzameld. In 2014-2015 schreef ik voor deze website honderden tekstjes.

Wervende tekstjes

Voor deze website was het van belang dat de verschillende advertenties – van verschillende aanbieders van activiteiten – een pakkende, wervende tekst kregen. Kort, krachtig en aantrekkelijk. Bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten, familiefeesten, groepsuitjes, kinderfeestjes: voor elke gelegenheid, in elke stad, is er wel een activiteit te vinden. Dit betekende voor mij: bulkwerk. Vaak moesten er in korte tijd tientallen, zo niet honderden korte tekstjes geproduceerd worden. Deze tekstjes waren soms grotendeels hetzelfde (bijvoorbeeld een bepaalde activiteit die in heel veel steden gedaan kan worden) maar moesten wel steeds relevant en toegepast zijn. Stel: een stadsspel à la “Wie is de mol?” kan gespeeld worden in tien verschillende steden. De omschrijving van het spel is dan steeds hetzelfde, maar er wordt wel steeds verwezen naar lokale zaken, zoals straten, herkenningspunten en bezienswaardigheden van de betreffende stad. Zo was elke tekst toch weer anders zodat het steeds de gepaste doelgroep aansprak.

goede tekstschijver NijmegenNieuwsberichten

Naast de korte wervende tekstjes moesten er ook eens in de zoveel tijd nieuwsberichten geschreven worden. Daarin stond dan een bepaald soort activiteit centraal. Dit waren wat langere teksten die wat verder in konden gaan op de activiteit, waar het vandaan kwam en/of eventuele extra informatie over de activiteit.

Allround tekstschrijver

Bij deze opdracht lag de basis voor mijn interesse in het allround tekstschrijven. De activiteiten betroffen de meest uiteenlopende onderwerpen: van een workshop paaldansen tot koeknuffelen, van een stadsspel in Amsterdam tot een dinertocht door Maastricht. Steeds moest ik weer mijn eigen creativiteit aanspreken om de betreffende activiteit aantrekkelijk te presenteren. Soms was er al veel informatie beschikbaar of zelfs al kant-en-klare teksten die enkel herschreven dienden te worden, maar soms moest ik zelf nog even op onderzoek uit. De escape rooms waren bijvoorbeeld net in opkomst: een toffe activiteit die vanuit het buitenland opkwam en steeds populairder werd. Hoewel heus niet alle activiteiten in mijn interessegebied lagen, vond ik het toch leuk om steeds weer een ander onderwerp te belichten en een andere doelgroep aan te spreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*