Wie ben ik?

Achtergrond

Met mijn neus in de boeken leerde ik me van jongs af aan al in te leven in verschillende werelden. Teksten en hun interactie met de maatschappij hebben me altijd gefascineerd; van romans tot journalistiek, van Nederlandse literatuur tot online communicatie. In 2014 studeerde ik af als Letterkundige aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Binnen de opleiding Taal- en Cultuurstudies oriënteerde ik me op de Nederlandse taal, literatuur en communicatie. Tijdens mijn stage bij de marketing- en communicatieafdeling van de Lindenberg raakte ik gepassioneerd voor cultuur, theater en schrijven. Tijdens mijn semester aan de University of Sheffield, Engeland verbeterde ik mijn Engels, gaf ik Nederlandse les aan Engelse studenten en had ik de tijd van mijn leven.

Lezen, inleven, communiceren Linda Schlief%MCEPASTEBIN%

Inmiddels ben ik bedreven geraakt in het inlezen en inleven in een nieuwe wereld. Of het nu om 19e-eeuwse Engelse literatuur of hedendaagse Vlaamse literatuur gaat, om hulporganisaties voor jongeren in Nijmegen, de verpakkingen van banketbakkers, online marketing, vrijgezellenuitjes of badkamerinrichtingen; ik heb erover gelezen en geschreven. Mijn interessegebied en inzetbaarheid zijn flexibel.

Aan de slag!

Aangemoedigd door zeer tevreden en enthousiaste klanten vervolg ik mijn loopbaan graag in dienst van de Nederlandse taal en communicatie. Om mezelf bij te scholen volgde ik de cursus “Schrijven voor het web en SEO” van tekstschrijvers.nl en momenteel doe ik de cursus “Journalistiek” van de LOI. Alles om mezelf het mooie schrijfvak nog meer eigen te maken en meer mensen van dienst te kunnen zijn!