De tekstschrijver is overal thuis

De tekstschrijver is overal thuis
Koffie tekstschrijver seo Nijmegen website

Tekstschrijver Nijmegen brood op de plank freelance blog

Eén van de leukste dingen van mijn vak als tekstschrijver vind ik de veelzijdigheid ervan. Tijdens mijn opleiding wilde ik me al niet beperken tot één onderwerp, dus koos ik verschillende vakken die te maken hadden met taal, cultuur en communicatie. Tot op de dag van vandaag kan ik niet kiezen uit verschillende vakgebieden, hobby’s of leefstijlen. En volgens mij is dat precies wat je nodig hebt als allround tekstschrijver: met een open blik steeds een nieuw vakgebied betreden, en steeds de benodigde informatie en stijl in de vingers krijgen die nodig is voor de opdracht.

Van theaterzaal tot bakkerszaak 

Loesje

Letterlijk gezien hoef ik als redacteur of schrijver natuurlijk amper te bewegen. Als ik wil kan ik al mijn werk vanuit huis doen, als ik maar een computer heb. Toch begeef ik me steeds weer in een andere cultuur. Het ene moment spreek ik met de eigenaar van een online marketingbureau over zijn missie om online marketing meetbaar en winstgevend te maken. Het andere moment kan ik me verdiepen in de leukste plekken om tapas te eten in Barcelona. Het ene jaar (2013) ben ik helemaal thuis in het theateraanbod van de Lindenberg in Nijmegen, terwijl ik in de avonduren een afstudeeropdracht van een rechtenstudent onder de loep neem. Een jaar later dompelde ik me onder in de Engelse studentencultuur, waar ik schreef over de taal, literatuur en het onderwijs in Engeland. In 2016 kreeg ik de mogelijkheid teksten te schrijven voor een groothandel voor verpakkingsmateriaal voor bakkers.

De belangrijkste reden waarom ik het zo leuk vind om als freelance copywriter of tekstredacteur te werken? Sinds ik als student en later als zzp’er teksten corrigeerde, herschreef of schreef voor anderen heb ik zo veel nieuwe werelden leren kennen. Van welzijnsorganisaties tot de beste smoothie-recepten, de leukste vrijgezellenfeestjes en de ontelbare meubels die beschikbaar zijn in de winkels van een woonmall. Zie mijn  portfolio voor de verschillende branches en organisaties waarin ik me heb ondergedompeld als tekstschrijver en -redacteur.

Inlezen en inleven

De leukste uitdaging blijft om de juiste toon en stijl te gebruiken die past bij de opdrachtgever, de doelgroep en de tekstsoort. Korte wervende tekstjes in een brochure, duidelijke en goed gestructureerde teksten voor op een website. Commerciële taal om mensen naar de winkel te krijgen, overtuigende teksten om gevaren te doen inzien. De taak van een tekstschrijver is volgens mij grotendeels het inleven in een andere organisatie of persoon. Wat doet de opdrachtgever, wat wil hij/zij communiceren en aan wie? Wie gaat deze tekst lezen en wat wil die persoon weten?

Ik ben dankbaar dat ik kennis mag maken met zulke uiteenlopende vakgebieden en tekstsoorten en kan niet wachten om te zien waar mijn reis me nog meer heen brengt!

Ben je benieuwd wat ik voor jou of jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op voor meer informatie!

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*