Aanbod

Veel ondernemers of organisaties hebben een prachtig verhaal in zich. Je zit vol kennis, ervaring en liefde voor wat je doet of aanbiedt. Maar je bereikt je doelgroep niet. Of je bent niet zo handig met taal, je tekst heeft nét niet dat wat je bedoelt, of je hebt simpelweg geen tijd om te knutselen met spelling, woordaantallen en opbouw. Hieronder zie je wat ik voor je kan betekenen. Neem contact op voor een indicatie van de tarieven.

Schrijven

Wanneer jouw missie helder is en je op cultureel of sociaal-maatschappelijk vlak wil bijdragen aan meer gelijkwaardigheid en toegankelijkheid, goede voorlichting en meer inclusiviteit, ben ik jouw schrijver! Ik verdiep me in jouw drijfveren, het doel van je teksten en de beste manier om jouw doelgroep te bereiken en kan de door jou gewenste tekst schrijven. Of het nu een blog, brief, webtekst, brochuretekst of de content voor een magazine is: na een briefing van jou vertaal ik het naar een passende tekst. Zo kun jij je richten op waar jij het beste in bent, terwijl ik het voor je op papier (of op het scherm) zet. Zodat je (potentiële) klanten duidelijk kunnen lezen wat je ze wilt vertellen. Eindelijk komt je boodschap écht aan.

Redigeren

Misschien heb je zelf al teksten geschreven, maar zitten er nog wat kromme zinnen en d/t-fouten in. Een extra paar ogen die kritisch lezen en je tekst naar een hoger niveau kunnen tillen, is dan welkom. Een redactieronde van mij doet vaak wonderen voor de leesbaarheid en duidelijkheid van je tekst!

Herschrijven

Soms is een spelling- en grammaticacontrole voldoende, maar je tekst kan ook geheel herschreven worden indien nodig. De tekst die in je papieren magazine of persbericht staat, is bijvoorbeeld niet één-op-één over te nemen voor je website. Daar is een andere stijl en vorm gewenst. Soms zijn je teksten gewoon wat verouderd en moeten ze vernieuwd worden, of geschikter voor een bepaalde doelgroep. Ik leef me in en lees me in om de juiste boodschap bij de juiste doelgroep te krijgen.

Vertalen

Met mijn goede Engelse taalvaardigheden is het ook mogelijk mij in te zetten als vertaler Engels – Nederlands. Zo kun je je Engelse teksten ook beschikbaar maken voor je Nederlandse lezers. Ook kan ik gesproken Engels (bijvoorbeeld in interviews, films of video’s) voor je vertalen of ondertitelen.

Creatieve teksten

De afgelopen jaren heb ik diverse creatieve cursussen gevolgd zoals Kleinkunstliedjes Schrijven, Theaterlied, Comedy Schrijven en Spelen en Kleinkunst/Cabaret. Ook schrijf ik om de week een column op www.schuinschrijvers.nl. Voor een leuk sinterklaasgedicht op maat (of een gedicht voor kerst, Valentijnsdag, een verjaardag of jubileum…) kun je dus ook bij mij terecht. Ook met een tekst voor een liedje, een grappige column of andere creatieve tekst help ik je graag!

Coaching

Ben je zelf aan het schrijven geslagen maar kom je er niet uit? Wil je gaan bloggen maar weet je niet waar je moet beginnen? Blijft dat lege Word-bestand je maar aanstaren, met zo’n knipperende cursor? Ik help je graag met tips, tricks en feedback om je aan het schrijven te krijgen of om jouw teksten naar een hoger niveau te tillen! We kijken samen welke aanpak het beste past.

Open, eerlijk, betrouwbaar

Ik ben een open boek; wanneer je kennismaakt met mij weet je direct wat je aan me hebt. Ik ben enthousiast, eerlijk en wil altijd duidelijkheid creëren over wat ik voor je kan doen. Ik zeg wat ik doe en ik doe wat ik zeg. We maken duidelijke afspraken over de opdracht en de tarieven, zodat we allebei weten waar we aan toe zijn.

Bekijk hier mijn algemene voorwaarden.